Nemrég nyílt egy Lidl tőlem nem messze. Eddigis bírtam a cuccaikat, főleg a tejtermékeket, de most a zöldséges részlegen is találtam némi különlegességet. Gömbcukkinit. Méghozzá nagyon jó árban. Úgyhogy most semmi okoskodás, csak egy egyszerű recept következik.
Mi ketten vagyunk Ferikével (igen ő a csajom és igen, amúgy Kata és lány) meg a macska, de ő úgyis csak a maradékot kapja meg, mert irigy vagyok, úgyhogy a recept két személyre szól.
- 2 db gömbcukkini
- 15 dkg darált sertéshús
- 5 dkg erdei gomba kisebb darabokra vágva
- 10 deka reszelt juhsajt
- 5 cl zsíros tejszín
- apróra vágott rozmaring
- só
- bors
A töltelék annyiból áll, hogy a hozzávalókat egy tálban összekevered. Ennyi. Nincs sorrend, a lényeg, hogy minden egyenletesen legyen elosztva, ezért ne félj használni a kezed, majd megmosod.
Miután megmostad és megtörölted a cukkinit, levágod a tetejét és egy kiskanállal kikaparod a belsejét. Nyilván amit kikapartál, azt is belerakhatod a töltelékbe, de szerintem bőven jó, hogyha meglocsolod némi olívaolajjal és a cukkini mellé teszed a sütőben. A tölteléket belekanalazod a zöldségbe és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy serpenyőben 40 percig készíted 180 fokon a sütőben. Ugye mondanom sem kell, hogy a sütőt melegítsd elő.
Köretnek én basmati rizst tálaltam, de ez a része rád van bízva. Kevesebb mint egy óra alatt kiváló vasárnapi ebédet készíthetsz, ami nem mellesleg tök jól néz ki. Bamm!