Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) jamie oliver (3) Jamie Oliver (1) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Piadina - a nyár legjobb lepénykenyere

2013.08.08 11:24, miseenplacehungary

Megint egy gyors, nyári recept, semmi okoskodás. A piadina Emilia Romagna tartomány leghíresebb lepénykenyere, amely már Giovanni Pascolit (1855-1912), a híres olasz költőt is elvarázsolta. Egész Olaszországban népszerű, köszönhető ez annak is, hogy elkészítése nem igényel különösen sok munkát. Na ezért esszük mi is rendszeresen, főleg ebben a kánikulában

Piadina alaprecept:

  • 400 gr finomliszt (próbáld ki nyugodtan magasabb sikértartalmúval is)
  • 5 gr só
  • 10 gr szárított élesztő (ne bajlódj a frissel)
  • 225 ml langyos víz
  • 40 gr disznózsír (ha ezt nem érzed annyira, akkor vaj vagy olívaolaj, de zsírral az igazi)

Tök egyszerű a dolog, gyúrd össze a hozzávalókat kb 10 perc alatt. Kicsit keményebb az eredmény, mint a pizzatészta, de megéri vele foglalkozni. Ezután csak annyi a dolgod, hogy megvárd amíg kb kétszeresére dagad a tészta. Ez olyan 30 percet vesz igénybe, addig mondjuk igyál egy sört, hamár nyár van.
Ha megkelt a tésztád, oszd el 8 egyenlő részre és formázz belőlük kis golyókat, amiket utána milliméter vékonyságúra nyújts ki, és egy felforrósított serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat. Kb másfél-másfél perc oldalanként. Ja, a serpenyőbe fölösleges zsiradék, van az bőven a tésztában. Persze nem rontasz el semmit egy kis olívaolajjal.

20130807_175301.jpg

A klasszikus töltelék darabonként 2 szelet pármai sonka, 30 gr stracchino sajt és némi rukola. Persze azt teszel bele amit csak szeretnél, de a sonka, sajt, saláta vonalat azért nem érdemes megtörni. Nálam éppen Feketeerdei sonka, fodros saláta és mozarella volt a belevaló, ami mellé apróra kockáztam pár szem kimagozott koktélparadicsomot. De mondom, az egész a fantáziádra van bízva. Ami fontos az a gyorsaság, hogy a sajt a kenyérhez érve megolvadjon, miközben a többi hozzávaló is kicsit átmelegszik. Gyors, egyszerű, nyár.

20130807_180751.jpg

Kövesd a blogot a közösségi oldalakon is!

Facebook
Twitter
Instagram

Címkék: kenyér emilia romagna pármai sonka mozarella piadina rokola

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr895450926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása