Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) Jamie Oliver (1) jamie oliver (3) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Csirkék, halak, péksütemények legjobb jóbarátja - fűszervaj

2014.04.29 15:59, miseenplacehungary

Mi a világ egyik legjobb dolga? Természetesen a vaj. Én már azzal megelégszek, ha azt a ócska margarint kikukázod a konyhádból és helyette vajat használsz, de természetesen itt is megvannak a minőségbeli különbségek, így amennyire a pénztárcád engedi, keresd a lehető legjobb termékeket.

IMG_20140418_150138_Renamed_by_IWS.jpg

Nem kívánok belefolyni a margarin-vaj vitába, bőven elég józan paraszti ésszel megkóstolni a két terméket. Onnan már egyértelmű a választás. Azt, hogy az egyik legalább 80% tejzsírt tartalmaz, tele vitaminokkal, a másik meg konkrétan egy hidrogénezett növényi olaj némi növényi színezékkel, azt már tényleg leírták millióan. Ha nem hiszel senkinek és mindenben összeesküvés-elméleteket keresel, akkor hívd segítségül az ízlésed. Nem, nem mondom, hogy pazarolj el pár tojást és csinálj egy rántottát margarinnal, esetleg egy jobbféle csirke bőre alá dugdosd be, de biztosan találsz valamelyik ismerősöd hűtőjében margarint (dobasd ki vele vagy ne barátkozzatok). Kóstolj meg csak úgy magában egy kiskanállal. Azután tégy ugyanígy a vajjal. És akkor itt már nem is kell semmit mondanom. Persze tudom, a vaj drágább, mint a margarin, de ennyi erővel a pocsolyából is ihatnál, mert a csapvíz jóval drágább. Érted?!

IMG_20140418_151705_Renamed_by_IWS.jpg

Szóval, ha van egy kis eszed, úgyis vajat használsz, nem véletlenül, hiszen tudod mennyire jó alapanyag. Ugyan a vaj önmagában is csodás, de friss fűszerekkel kombinálva egy újabb szintre léphet. Én most adok neked egy általam sokszor használt alapreceptet. Próbáld ki, ha tetszik akkor használd, de picit is szeretsz főzni, akkor úgyis kísérletezni fogsz. Vegyél el belőle, rakjál hozzá, nagyon úgysem lőhetsz mellé. Csirkék, halak, péksütemények legjobb barátja. Hajrá! Ha valami elképesztően jó kombinációra találsz, küldd el nekem, had kóstoljam meg én is, hogy aztán elmondjuk másnak is a receptedet.

  • 20 dkg vaj
  • 2 ek petrezselyem
  • 2 ek bazsalikom
  • 2 ek kakukkfű
  • 1 ek rozmaring
  • 1 ek méz
  • só, bors (válogass a polcon a fehér és színes borsok között!)

IMG_20140418_152452_Renamed_by_IWS.jpg

A vaj legyen szobahőmérsékletű, jól keverhető. A fűszereket (ugye nem kell mondanom, hogy kizárólag frisseket használj) aprítsd fel, a mézet melegítsd meg és az egészet keverd össze. Kóstolj! Ha frankó, akkor érzésed szerint porciózd ki adagonként frissentartó fóliára és tekerd fel. A végén egy béna szaloncukorra kell emlékeztetnie. Dobd a hűtőbe és amikor szükséged van rá, csak vágj belőle pár karikát. Fontos, ha sokat csinálsz és nem használod fel egy héten belül, akkor dobd be a fagyasztóba, onnan bármikor előveheted. Kattints a galériára, ahol lépésről lépésre láthatsz mindent!

 

Kövesd a blogot a közösségi oldalakon is! 

Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest

Címkék: recept fűszer vaj fűszervaj

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr26098350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása