Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) jamie oliver (3) Jamie Oliver (1) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Spárgás penne carbonara

2014.04.30 15:43, miseenplacehungary

A spárga menő. Nem csak finom, de erősen kalóriaszegény (100gr/20kcal), tele van vitaminokkal (A, B1, B2, C, E) és még egy csomó jósággal, amiknek felsorolása nem ezen az oldalon kell, hogy történjen. Itt a lényeg, hogy finom és tele van fantáziával, élettel.

IMG_20140416_172020_Renamed_by_IWS.jpg

Az idei első spárgás recept a blogon a fent említett penne carbonara lesz. Ki vagyok borulva, ha bizonyos ételeket nem autentikusan készítenek el, így akár ebben az esetben verhetném a fejem a falba, de nyugi, a spárga csak egy plusz hozzávaló, az alapszabályokon nem változtattam. Te se tedd. Felejtsd el a tejszínben eláztatott tésztákat, a gagyi sonkákat, a túlfőzött tésztát és az oly népszerű trappista sajt sem a legjobb ötlet. Mondom mi kell két személyre:

  • 20 dkg penne
  • 10 dkg bacon (ha tudsz, vegyél inkább valami jóféle tokaszalonnát)
  • 15 dkg zöldspárga
  • 8 dkg parmezán
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor 0,5 dl tejszín (ugye eszedbe sem jut holmi főzőtejszínnek csúfolt vackot venni?!)
  • frissen őrölt bors

Tésztát főzni már tudsz. Kezdd el, amíg megfő, simán végzel a többivel is. Ha a képen látható vékonyabb zöldspárgád van, akkor annak elég 4-5 perc főzés, tehát így kalkulálj. Vágd fel a zöldséget akkora darabokra, mint a tésztád. Spárgát egyszerű főzni, csak dobd bele egy fazék vízbe amit előtte jól megsóztál és egy kicsi cukrot is tettél bele. Szóval a tészta és a spárga fő, te addig vágd fel csíkokra vagy kockára a szalonnát és egy felhevített serpenyőben kezd el kiolvasztani a zsírját.

IMG_20140429_173005_1.jpg

Én ezen a ponton csalok, mert fokhagymanyomóval nyomok a húshoz egy gerezd fokhagymát. A spárga is nagyon szereti és én is. Próbáld ki! Közben a két tojást egy tálban kicsit verd fel és reszeld bele a parmezán 2/3-át. Nem arra a fűrészpor állagú előre reszelt izére gondolok, hanem friss valódi parmezánra. Kb kész a tésztád és a spárgád, de mielőtt leszűrnéd őket, a tészta főzőlevéből merj ki egy merőkanálnyit külön tálba. Szűrés után mindkettőt borítsd bele a serpenyőbe és rázd össze jól. Most mehet hozzá a tészta félretett főzővize. Erre azért van szükség, mert a kiázott keményítő miatt kiválóan besűríti a szószodat, így felesleges a tejszín és társai. Persze, ha nagyon érzed, akkor ezen a ponton tehetsz hozzá egy kicsit. Amint a besűrűsödött mártás szépen bevonja a tésztádat, zárd el alatta a lángot és húzd félre. Most jöhet a parmezános tojás. Keverd gyorsan, hogy mindenhova jusson belőle. De tényleg vedd le előtte a lángról, különben rántottás tésztád lesz, te meg nem azt készítesz. Nyugi, nem marad nyers a tojás, a tésztából kiáramló hő majd teszi a dolgát. Kész is vagy, reszeld rá a maradék parmezánt, szórd meg frissen őrölt borssal és tálalhatod is. Parmezán helyett próbálkozhatsz pecorinoval is, ha esetleg az jobban fekszik.

IMG_20140429_175249.jpg

Kövesd a blogot a közösségi oldalakon is! 

Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest

Címkék: recept tészta spárga carbonara

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr206098678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása