Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) jamie oliver (3) Jamie Oliver (1) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Augusztus legmenőbb gasztrohétvégéje

2014.08.08 11:06, szabo.kata

Augusztus második hétvégéjén harmadjára rendezik meg a Paloznaki Jazz és Bor Pikniket a Balaton északi partján. Idén először két színpadon színpadon szól majd zene miközben a falu utcái is felveszik a ritmust és neves séfek újraértelmezik a fesztiválkajákat.

unnamed6.jpg

Az első este legfontosabb fellépője a világhírű funk-jazz formáció, az izlandi Mezzoforte, akik 25 évvel és 15 nagylemezzel a hátuk mögött bebizonyították, hogy minden komolyabb jazz rendezvényen headlinerek lehetnek. Mellettük persze több elismert hazai zenekar és művész fellép, mint például a Snétberger Center növendékei, Mrs. Columbo, Peet Project, Herczku Ágnes és Sinha Róbert, Tárkány Művek, Tompos Kátya és Hrutka Róbert.

A második napon a DePhazz a legfontosabb külföldi fellépő, akik két éve egy jazz fesztiválon arattak hatalmas sikert Magyarországon. Erősen ajánlott, ha érzed a lounge-jazz vonalat. A hazai fellépők pedig ismét a műfaj legjobbjai; Manoya, Bin Jip, Smárton Trió, Hajdu Klára Quartet és a Djabe.

Viszont ez egy gasztroblog és ez mégiscsak egy gasztrorendezvény, nem árt megemlíteni, hogy a gasztronómiai élményért a kitűnő Homola borok mellett az ételért Takács Lajos (Laci? Pecsenye!) és Ádám Csaba (Olimpia) a felelősek.

unnamed5.jpg

3,5 tonnás kemence, freestyle grill! Bármi megtörténhet és miközben készülnek a házi kenyerek, zöldségek és grill ételek, a Terminál étterem ételeiből is lehet válogatni. Na persze a helyi termelők is képviseltetik magukat.

unnamed2.jpg

Ha nem lettem volna olyan szétszórt ezen a nyáron én is ott lennék, de így is maradt nyárról egy szuper élmény, amikoris Homola Szabolcs, Homonna Attila és Budavári Dóra láttak vendégül a pincészetben. Erről jövőhéten olvashatsz. Hétvégén viszont vége a monszunnak, ha teheted, akkor irány a Balaton egyik legszebb helye, Paloznak és a fesztivál!

Kövesd a blogot a közösségi oldalakon is! 

Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest

Címkék: takács lajos ádám csaba paloznak homola jazzpiknik

Spárgás penne carbonara

2014.04.30 15:43, miseenplacehungary

A spárga menő. Nem csak finom, de erősen kalóriaszegény (100gr/20kcal), tele van vitaminokkal (A, B1, B2, C, E) és még egy csomó jósággal, amiknek felsorolása nem ezen az oldalon kell, hogy történjen. Itt a lényeg, hogy finom és tele van fantáziával, élettel.

IMG_20140416_172020_Renamed_by_IWS.jpg

Címkék: recept tészta spárga carbonara

Csirkék, halak, péksütemények legjobb jóbarátja - fűszervaj

2014.04.29 15:59, miseenplacehungary

Mi a világ egyik legjobb dolga? Természetesen a vaj. Én már azzal megelégszek, ha azt a ócska margarint kikukázod a konyhádból és helyette vajat használsz, de természetesen itt is megvannak a minőségbeli különbségek, így amennyire a pénztárcád engedi, keresd a lehető legjobb termékeket.

IMG_20140418_150138_Renamed_by_IWS.jpg

Címkék: recept fűszer vaj fűszervaj

Szilvásvárad - a tökéletes pisztráng nyomában

2014.04.09 23:33, miseenplacehungary

Azt gondolhatnád, hogy ha ellátogatsz Szilvásváradra, akkor bárhova beülsz, jobbnál jobb Szalajka-völgyi pisztrángokat ehetsz, változatosan elkészítve. Nos, az utóbbi mindenképpen igaz, főleg, ha szénné égetett vagy esetleg az elmúlt félévben egyszer sem cserélt napraforgó olajban tocsogó dolgokra vágysz, de nem hinném, hogy épeszű ember közösséget vállalna annak a szerencsétlen pisztrángnak az e módon történő meggyalázásával. És igen, ez nem csak a völgybe vezető út menti bódékra igaz, hanem a szállodákra is (pisztránghajó, érted, pisztránghajó!). Arról nem is beszélve, hogy a pisztrángosok 99%-a nem a völgyből származó pisztrángot használja a "fogásai" elkészítéséhez, hanem leginkább olcsóbb, silányabb minőségű külföldi halakkal bűvészkedik.

IMG_20140404_160306_Renamed_by_IWS.jpg

Persze a pisztránggal annyira nem lehet mellélőni, mert, ha rossz körülmények között van tartva, akkor elég hamar felfordul, de a jóféle magyar vendéglátós behazudós hozzáállást nem annyira tolerálom. De erre nem is kívánok több karaktert pocsékolni, úgyis tisztában vagy vele, hogy is működik ez kishazánkban. A lényeg, hogy van egy hely, ahol biztosan nem futsz bele ilyenekbe, ez pedig Szalajka-völgyi pisztrángtelep mellett található Első Hazai Halfüstölde, azaz a Sáfrány pisztráng bódéi. Igen, bódék, konkrétan büféautók és ennyi.

Címkék: pisztráng hal füstölt pisztráng Szilvásvárad Szalajka-völgy

DiVino Gozsdu - új tavaszi étlap

2014.04.01 23:50, miseenplacehungary

Klasszikus történet. Meghívtak, megetettek, megitattak és azt mondták, hogy ha tetszett, akkor írjak róla pár sort. Tetszett. Ha nem jött volna be, akkor ezeket a sorokat sem olvasnád, a helyre meg nem mennék többet. Persze, a Gozsdu udvar és  nemrégiben ott nyitott legtöbb új hely meglehetősen sznob közönsége, árképzése és vendéglátáshoz való hozzáállása távol áll tőlem, de a DiVinoban kellemesen csalódtam. Szóval a hely frankó.

SBT_4301.jpg

Címkék: bor Miklós Csabi DiVino Gozsdu Hernyák Tomi

Szent György-hegy - Nyári pince

2014.03.31 22:20, miseenplacehungary

Tavalyról adós maradtam ezzel a poszttal, de még pont időben vagyok, hogy betervezz a haverokkal vagy a családdal egy nyári hosszú hétvégét a Szent György-hegyre. Maga a hegy a Balaton-felvidéken található a Badacsony szomszédságában, úgyhogy már ez is garancia a pazar (igen ezt a szót én most leírtam) környezetre.

Címkék: bor Balaton Szent György-hegy Nyári pince Nyári Ödön

Nem vagy okos? Egyél halat!

2014.03.14 01:08, miseenplacehungary

Egyél halat, mert jó. Nyilván most írhatnék arról, hogy mennyire egészséges, meg diétás stb. De gondolom ezeket már kívülről fújod. Ennél talán fontosabb a halállomány védelme, ezzel kapcsolatban viszont ajánlom figyelmedbe az alábbi videót. A lényeg, hogy a legtöbb hal szuper, úgyhogy ha már a konyhádban végzik, akkor bánj velük ehhez méltóan.

Címkék: pisztráng hal recept fish! senior hal

Kövess Blackberry Messengeren is

2014.02.27 10:22, miseenplacehungary

A megszokott közösségi oldalakon kívül(Facebook, Twitter, Instagram) egy ideje Blackberry Messengeren is követhetsz. Tudod, a BBM Androidra és iOSre is elérhető, ingyért van és nem csak dumálásra való. Ennyi, semmi több, csak gondoltam szólok.


Névtelen másolata.jpg

Címkék: blackberry social media BBM miseenplace blog

Palacsinta, ami után nem kell szellőztetni

2014.02.25 20:37, miseenplacehungary

Társasházban élek. Majd, ha egyszer felfedez az Univerzum, lesz szép nagy kastélyom is, kutyákkal meg azokkal a rém randa kőbékákkal a kerti tó mellett, de addig is el kell viselnem az együttéléssel járó dolgokat. Kivéve egyet! Ha én bent vagyok a lakásban és a szint tőlem legtávolabb lakó nagyija palacsintát süt és én azt a hálószobámban érzem. Neki ajánlanám az alábbi írást és persze neked, aki nem akar a kellemetlen olajszaggal kedveskedni a lakóközösségnek vagy kifagyasztani a macskát, miközben órákig szellőztet télen. Nem, mielőtt megkérdezed, a bundáskenyérnél én sem tudok csodát tenni, bár ott is próbálkozhatsz vajjal. Sőt, de az egy másik történet..

A palacsintasütőkről felesleges túl sokat magyarázni. Mint az összes többi serpenyőnél, fél siker ha érzed benne az anyagot. Ha te az elektromosra vagy a bevonat nélkülire esküszöl, akkor lelked rajta, én nem ajánlom. Persze ettől még te bátran használhatod, ha valami pluszt látsz bennük, amit én nem. Egy egyszerű teflon vagy kerámiabevonatos, na ez az én favoritom. Fontos, kerámiából felejtsd el a legolcsóbbakat, baromi hamar megadja magát a bevonat. 

collage1.jpg

Nincs is mit erről tovább dumálni, inkább mutatok egy receptet, amivel elkerülheted, hogy szakadjon a palacsinta és borzalmas olajszagú legyen a lakás. Az ízéről nem is beszélve..

Címkék: tej alapok palacsinta vanília sütés vaj serpenyő

Klasszikus Sunday roast - avagy az angol konyha nem is olyan béna

2014.01.16 20:33, miseenplacehungary

A legenda szerint a középkorban a helyi földesúr minden vasárnap megvendégelte valami húsos ebéddel a melósait, és így alakult ki a sunday roast fogalma. Hát én ennél sötétebben látom a dolgokat, a földesurak meg amúgy is általában ortó nagy furkók voltak, úgyhogy inkább azt az elméletet osztom, miszerint akkora volt a csóróság, hogy csak heti egyszer ettek húst az emberek. És ez a nap általában vasárnapra esett, mert jó esetben aznap pihenhettek. A lényeg, hogy ez a szokás már jó rég óta működik az angoloknál, ezt bizonyítja az is, hogy egy csomó étterem a vasárnapi ebédidő alatt is nyitva van. Legutóbbi londoni kiruccanásunknál az egyik vasárnap a társaság nagy része megbízható másnaposságának áldozott, így vendéglátónk egy tökéletes sunday roast-ot készített nekünk, enyhítve a fájdalmakat. Álljon itt egy recept, melyet Frik barátom ihletett, akinek egyébként a fényképeket és annyi mást is köszönhetünk.

DSC00766.JPG

 

Címkék: london bárány krumpli mártás sütés rozmaring angol konyha