Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) Jamie Oliver (1) jamie oliver (3) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Kezdjünk bele!

2013.01.07 10:30, miseenplacehungary

Ez nem egy szakácskönyv, nem egy receptblog, pedig receptek is lesznek benne. Én csak egy fickó vagyok a szomszédból, aki szereté ha nem gyorséttermekben és az interneten kaját rendelve töltenéd az idődet, hanem megtanulj tisztességes ételeket készíteni, amitől te is és minden bizonnyal a barátaid is boldogabbak lesznek. Használd a blogot úgy, mint egy kézikönyvet ami az alapoktól kezdve elmagyarázza neked, hogy mit, mivel és hogyan készíts el. Hogy a konyhában töltött idő élvezettel teljen, ugyanúgy ahogy az alapanyagok beszerzése is. Remélhetőleg megérteti veled, hogy a főzés nem létfenntartás, hanem élvezet. Ha keményen dolgozol, és szerettel, tisztelettel viszonyulsz az ételekhez, egy egészen új világba tekinthetsz bele.

kajcsi.jpg

Legjobb tudásom szerint bemutatom neked a legalapvetőbb konyhai eszközök használatát, melyekkel ha tisztában vagy, a bonyolultabb ételek elkészítése sem jelent majd gondot. Ha kellően felkészült vagy, nem csak a hétvégi ebéddel viríthatsz, hanem a hirtelen jött baráti látogatások alkalmával is bezsebelheted az elismeréseket. Ehhez persze szükséged van szenvedélyre, kíváncsiságra és rengeteg kitartásra. Légy elkötelezett a főzés iránt, mint annyi más élvezethez az életben.

Ha csak egy receptet keresel, hogy hogyan is készíts el mondjuk egy spaghetti alla carbonara-t akkor ez az oldal nem neked való, keress egy receptblogot, ahol elmagyarázzák neked, hogyan keverd össze a parmezánt és a tojássárgáját. Jóesetben a fokhagymát kihagyják az instrukciókból. Ellenben, ha érdekel, hogy mire figyelj a tészta, a tojás, a szalonna és a parmezán vásárlásakor, és hogyan hozd őket tökéletes összhangba, akkor megtaláltad a helyed. Ha nem tudod hol szerezd be ezeket a dolgokat, de látom, hogy komolyan gondolod, akkor még segítek is a fellelésükben. És ha érdekel az már fél siker. Van elég kitartásod? Van elég bátorságod, hogy nyiss az új dolgok felé, és hidegvérrel kezeld, ha elsőre nem sikerül valami tökéletesen? Mondd ki hangosan! És akkor kezdjük el, üdvözöllek a világomban..

Címkék: bevezető főzés gasztroblog

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr365002749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása