Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) jamie oliver (3) Jamie Oliver (1) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Trastevere - Róma igazi arca

2013.10.28 12:48, miseenplacehungary

Nyári római kirándulásunkkor nyilván a kajálásé volt a főszerep a rettentő nagy templomok és emlékművek nézegetése közben. Szerencsére a rengeteg turistára rengeteg étterem is jut, persze nem árt kicsit utánaolvasni, hogy hova érdemes betérni, bár enélkül is működik az alapszabály, miszerint a turistautcáktól egy utcával beljebb találjuk meg azt, amit igazán keresünk. De a legjobb hely a Trastevere, ami nappal megmutatja a római hétköznapokat, olyanokat amilyeneket azokban az egyébként rém unalmas romantikus filmekben látunk. Fűszerkertek az ablakokban, szűk sikátorok, ahol százzal jön szembe a robogós helyi ember, eldugott régiségboltok két sok száz éves épület között. Mindenképpen ez Róma legmenőbb helye.

italytravelistacom.jpg(italytravelista.com)

Ezt akartam látni Rómából, ez az amiért odamentem. A nappali nyugi után éjjel az egész felpezsdül, kinyitnak az éttermek és a bárok, beözönlenek a turisták, utcazenészek és kb mindenki, aki nem a remek olasz zenetévéket szeretné a tévében nézni egész este (egyébként, ha mégis otthon maradnál, keress a tévében éjszaka egy olasz felnőttfilmes csatornát. Bízz bennem, remekül fogsz szórakozni a kapitányjelmezes kiégett táncosfiún és a lepukkant kelet-európai barátnőin, nem is beszélve a potencianövelő reklámból a műsorba bejutott figuráról, aki a műsorból integet haza a mátkájának). A lényeg, hogy ezen a helyen nagyjából mindenhol jót kapsz a tányérodra, de van egy-két kiemelkedő étterem. Jamie Oliver is ajánl egy párat, keress rá a neten.

greyroutesandtipscom.jpg(greyroutesandtips.com)

Mi is így tettünk, de sikerült egy olyat kiválasztanunk ahol nyolckor nyitottak és nem ártott volna helyet is foglalni. Ja igen, a éttermek legkorábban hétkor nyitnak, előtte ne is indulj neki vacsorázni. Nem árt megjegyezni, hogy attól, mert ez a vigalmi negyed, nem ez Róma elit környéke. Már ami az árakat illeti. Közel feleannyiba került itt egy vacsora, mint a belvárosban és klasszisokkal jobbat is ettünk itt, elképesztő hangulatban. Szóval amit kinéztünk, oda nem jutottunk be, de vele szemben megtaláltuk a Casetta di Trastevere-t.


View Larger Map

Elég, ha annyit mondok, hogy másnap is itt vacsoráztunk. Ha arra jársz, nézz be te is. Innen hoztam egy receptet, amit ha beszerzed a legjobb alapanyagokat, simán el tudsz te is készíteni otthon.

Pasta Primavera:

  • 500 gr penne
  • 400 gr paradicsom szósz
  • 3 dkg vaj
  • 500 gr paradicsom
  • 400 gr mozarella
  • 250 gr rukkola
  • 15 levél bazsalikom
  • 3 ek olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors

Első dolgod, hogy a paradicsomokat kimagozd és egyenletes darabokra felvágd. Mondjuk olyan 3x1 centis csíkokra. Melegítsd fel az olajat, öntsd rá a paradicsomszószt, sózd és borsozd és negyed óráig alacsony lángon sűrítsd. Ha ez megvan, akkor dobd hozzá a szobahőmérsékletű vajat és a bazsalikomot. Tíz percig a legalacsonyabb lángon főzd, ennyi bőven elég a bazsalikomnak, hogy kiadja magából azt, amiért annyira szereted. Emlékezz csak vissza a fűszeres dolgokra! El is készült a szuperjó szószod, viszont sokkal frankóbban fog kinézni, ha mindezt egy szűrőn átpasszírozod. Senkinek nincs szüksége a fonnyadt bazsalikomra és a borsdarabokra.
Ha ügyes voltál, közben feltetted a vizet a tésztának. Persze az sem baj, ha csak most foglalkozol vele, a szószod megvár. Tehát miközben az előző posztban leírtak szerint megfőzöd a tésztát, fogd a mozarellát és vágd fel rusztikus darabokra, tépkedheted is. Miközben a tészta fő, ismét melegítsd fel a szószt, és dobd bele a kimagozott paradicsomot. Ahogy a tésztád elkészült, keverd össze a szósszal, másfél-két percig forgasd őket össze és már tálalhatsz is. A rukkolát oszd el négy felé, pont ahogy a mozarellát is, és halmozd a tészta tetejére. Ennyi! Hidd el nekem, még egy olyan húsimádó figura is, mint én, imádja ezt a fogást. Erősen győzködöm magam, hogy a beletett kevés vaj az oka meg a rukkola, de igazából nem tudom. A hozzávalók baromi jó összhangban vannak, és ez a lényeg.

28764_190263727808823_1458787353_n.jpg

Címkék: sajt tészta róma jamie oliver bazsalikom penne mozarella rukkola trastavere

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr365597983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mica-r 2013.10.28. 22:26:52

Úgy látom a hely nevét azért nem sikerült helyesen leírni (egyszer sem...)
süti beállítások módosítása