Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) Jamie Oliver (1) jamie oliver (3) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

A piacok etalonja

2013.03.13 13:17, miseenplacehungary

Londoni kiruccanásunk egyik fénypontja a szombat délelőtt meglátogatott Borough Market volt. Egy piacra sűrítve a világ gasztronómiai értékei. Elképesztő marhahúsok, gyönyörű szabadon tartott csirkék, a halasnál olyan friss minden amilyet még sosem láttam. A zöldségek olyan színekben pompáznak amit egy MOME-s diáklány tuti nem tudna felsorolni. A sajtokról nem is beszélve, abból annyi van, hogy székként, asztalként használják az árusok. Itt nem a szokásos módszert kell követni, miszerint együnk mielőtt bevásárolni indulunk. Mindenhol mindent meg lehet kóstolni, a skót chorizotól kezdve a legjobb olasz parmareggio reggiano-n át, miközben a masszív szarvasgomba felhőbe borult gombás pultnál a remek kézműves kenyeret tunkoljuk a szűretlen olivaolajba.

2013-03-09 13.25.29.jpg

Persze ha ez nem lenne elég, akkor ehetünk szinte bármit. A szokásos angol kacsás és marhás szendvicsek nagyon pörögnek, de aki kicsit merészebb megpróbálhatja a kenguru burgert vagy a halasnál a wokban készült ételeket. Ha igazán tökös vagy rámutatsz egy osztrigára amit szépen kibontanak neked, jégre teszik egy szelet citrommal és betolhatod. Ebben a percben akár vége is lehet a világnak.

Amúgy a piac London legrégebbi piaca ami a  Temze, a London Bridge és a The Shard szomszédságában található, úgyhogy ha meglátogatod készülj fel, hogy délelőtt tíz után olyan a tömeg, mint egy Rolling Stones koncert első 10 sorában. Persze itt nem küldenek el a fenébe, nem verik le a vesédet, mindenki szépen kivárja a sorát. A 13. század óta Borough Market a név, de már több mint ezer éve is piacoztak ugyanitt a Temze partján. Kultikus hellyé vált nemcsak a londoniak, hanem a turisták között is, sőt egyes utazási irodák külön szerveznek ide utakat. Úgyhogy ha vásárolni akarsz és beszélgetni az eladókkal akkor tényleg korán érkezz. Megéri, mert az árusok a saját portékájukat árulják, semmi vegyszer, semmi műanyag, mindezt elképesztő frissességben. Jól példázza ezt a halas és a vadas pult, ahol az egyikben a legtöbb tengeri élőlény még mozog, a másikban pedig a pult fölé fellógatott galambokból és nyulakból már épphogy nem folyik a vér.

2013-03-09 13.38.41.jpg


Maga a piac a hét második felében csütörtöktől szombatig van nyitva, de ebédidőben beugorhatunk bármelyik nap. Hétköznap a délutáni órákban főzőshow-k is vannak, vagy éppen összefuthatunk a királyi ház valamelyik tagjával, ahogy ezt a Borough Facebook oldala is mutatja. Ja igen, elég jól használják a social media-t, úgyhogy érdemes követni a tevékenységüket.

Itt pedig néhány kép, ami bemutatja a leírtakat. Ezt viszont csak jóllakva! Amik szépek és élesek azokat Balázs Péter barátom készítette (akit amúgy imádunk a vendéglátásért és mindenért), amik meg jó bénák azokat én. Katt a képre és nézd meg az összes képet nagyban.

http://www.boroughmarket.org.uk/
https://www.facebook.com/BoroughMarket?fref=ts
https://twitter.com/boroughmarket

Címkék: piac london hentes zöldséges sajt vad halas borough market

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr275132428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása