Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) Jamie Oliver (1) jamie oliver (3) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Kovász 1. nap

2013.04.06 19:40, miseenplacehungary

Ha követted a leírtakat, akkor egy kis gusztustalan valami figyel a tálad alján. Igen, ebből lesz majd neked frankó kenyered, bár most még elég bénán néz ki szegény. Pedig nagyon is él, és holnapra beindulnak a kis élesztőgombák és baktérium haverjaik. Nyugi, ez az állapot nem tart sokáig, egyre ijesztőbben fog kinézni, főleg amikor eléri a folyékony állagot és pezsegni fog. Persze ezzel ne törődj, inkább csodáld hogy mit hoztál létre és holnap adjál neki enni.

2. napi teendők:

  • 4 evőkanál lisz
  • 3 és fél evőkanál víz

Keverd hozzá a vizet és a lisztet, zárd le az edényt, és tedd vissza szépen a polcra vagy oda, ahol lakik.

20130406_173657.jpg

20130406_175021.jpg

Mi ez a gusztustalan izé?
0. nap

Címkék: kenyér kovász sütés liszt

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr585204462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

somogyi83 2013.04.07. 12:03:48

hali! ma csináltam meg a 0. napot. Holnap akkor semmit nem kell vele csinálni, majd csak a 2. napon kell hozzáadni a lisztet és a vizet?

miseenplacehungary 2013.04.07. 12:25:51

@somogyi83: Nem egészen egyértelműen írtam a posztokat, bocs. Szóval ma megcsináltad az első lépést, összekeverted a hozzávalókat? Tekintsd akkor ezt az első napnak. Holnap pedig keverd hozzá a lisztet és a vizet.

somogyi83 2013.04.07. 12:27:17

Akkor így világos :) köszi!
süti beállítások módosítása