Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) jamie oliver (3) Jamie Oliver (1) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Kovász 3. nap

2013.04.08 21:17, miseenplacehungary

Kinézetre ugyan alig változott a kovászod, de belül annál inkább. Napról napra aktívabbak az élesztőgombák és a baktériumok. Holnap viszont könnyes búcsút kell vennünk az eddig elkészített kovász 3/4-től, tehát:

  • keverd össze jól
  • a kovász 3/4 részét vedd  ki az edényből és öntsd ki :(
  • adj hozzá 100 gr vizet és keverd össze
  • utána pedig adj hozzá 100 gr lisztet és ismét keverd át jól

20130408_184827.jpg

Mi ez a gusztustalan izé?
0. nap
1. nap
2. nap

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr885212403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

somogyi83 2013.04.09. 17:48:35

hali! ha 4 kenyeret csinálok, akkor nem kell kiönteni a 3/4-t, ugye? :)

Piréz Robert · http://www.tutiblog.com/ 2013.04.09. 19:05:00

Szerintem de! Itt az isteneknek áldozol, nincs semmi egyéb indoka a kiöntésnek. Régebben kecskét is áldoztak, de az most a panelban körülményes. :D

miseenplacehungary 2013.04.09. 21:17:15

@somogyi83: A recept szerint ki kell önteni a 3/4-ét. A most megcsinált kovászt nem csak egyszer használhatod fel, hiszen egy kenyér elkészítéséhez 120 grammra lesz szükséged, úgyhogy marad bőven. Ha baromisok kenyeret szeretnél sütni, akkor persze nyugodtan maradjon az eredeti mennyiség, de így 400 gr vizet és 400 gr lisztet keverj hozzá és szerintem tedd át egy nagyobb tálba :) A későbbiekben leírom, hogy hogyan tartsd életben a kovászt amiből bármikor süthetsz újabb kenyeret.

miseenplacehungary 2013.04.09. 21:20:35

@Piréz Robert: :D Nekem volt egy ismerősöm aki tényleg panelben, tényleg a fürdőben vágott kecskét. De azthiszem ezt a történetet megtartom a súlyos haverozós sörözésekre :)

somogyi83 2013.04.10. 10:45:41

@miseenplacehungary: jah, értem, ok, akkor szorgosan dobálom majd kifelé a 3/4-ed részét :)

somogyi83 2013.04.10. 10:46:57

@Piréz Robert: srácok a koli közös tusolójában nyulat nyúztak, ki voltak aggatva a kis bundácskák :)
Panelben is megoldható bármi, csak akarni kell :)
süti beállítások módosítása