Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) jamie oliver (3) Jamie Oliver (1) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Kovász - 10. nap, avagy az utolsó simítások

2013.04.16 12:15, miseenplacehungary

Az elmúlt két napban pihent a kovászod, most még egy utolsó adag lisztre és vízre van szüksége, és holnap sütheted az első kenyered. Tehát a 10. nap teendői, amiket már jól ismersz:

  • 100 gramm víz
  • 100 gramm liszt

Szokás szerint összekevered és lezárod.

A kovászod és az elmúlt tíz nap munkája természetesen nem egy kenyérre szól. A kovászodat akár évekig életben tarthatod, miközben folyamatosan sütöd a kenyereket. Ha kétnaponta sütöd a kenyeredet akkor nincs más dolgod csak pótolni a vizet és a lisztet. Adj hozzá 50 gramm vizet és 60 gramm lisztet. Ezt két naponta ismételd meg, így életben tartod a kovászodat. Ha kicsit ritkábban sütnél, akkor nyugodtan elhanyagolhatod, akár több napig is a keverékedet és amikor sütnél csak újra kell élesztened a nyugalmi állapotából. Ehhez szintén 50 gramm vízre és 60 gramm lisztre van szükséged, amit jól elkeversz benne és egy napig ismét állni hagyod. Másnap kiveszed a 3/4 részét és megismétled az 50 gramm víz, 60 gramm liszt folyamatot. Ismét pihen egy napot, amikoris a kovászod újraéledt és készen áll a sütésre.

Ma jön majd a legegyszerűbb kenyér receptje lépésről lépésre. Persze később cifrázzuk egy kicsit a dolgot, különböző formába öntjük kenyereinket és olívabogyót vagy szárított paradicsomot adunk hozzá. Vagy lényegében bármit amit szeretnél.

okenyer.jpg(taste-for-adventure.tablespoon.com)

Mi ez a gusztustalan izé?
0. nap
1. nap
2. nap
3. nap
4. nap
5. nap
6. nap - pihi
7. nap

8. nap - pihi
9. nap - pihi

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr685229261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása