Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) Jamie Oliver (1) jamie oliver (3) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Poulet roti

2013.03.13 19:00, miseenplacehungary

Hamár piacoztunk egy jót, akkor gondoltam vegyünk is valamit és készítsük el otthon együtt. Kinek az ágy, kinek a PS3 tűnt jobb időtöltésnek mint a főzés, de ez így volt jó, mert legalább nyugodtan betolhattam a konyhában egy pár Kronenburgot. Tehát jól telepakoltuk a piacon vásárolt szatyrunkat egy szabadon tartott francia csirkével, rozmaringgal, kakukkfűvel, petrezselyemmel, lila fokhagymával, két kiló remek burgonyával, nem elhanyagolható mennyiségű ír vajjal és még egy pár dologgal amit hazahoztunk a haveroknak.

DSC04598.JPG
Fűszervajas sültcsirkét szavaztunk meg francia krumplipürével. Egyszerű, gyorsan kész, így hamarabb elindulhattunk a londoni éjszakába, jelen esetben a Crobarba. Ez persze megint nem fontos, de ha arra jársz mindenképp nézz be és kezd el végiginni a söröket. A csirkéhez nem kellett nagy tudomány, készítettem hozzá az előbb említett fűszerek és a fokhagyma segítségével egy jóadag fűszervajat sóval és borssal. Ez az egész annyit takar, hogy a lágy szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadod az apróra vágott fűszereket és jól elkevered. Ennyi.  A bőrét óvatosan felemeltem vigyázva, hogy véletlenül se szakadjon el, fűszervajat tömködtem alá. Ezután a maradékkal kívül belül bedörzsöltem az állatot. Igen, masszírozni kell, bár ő már nem élvezi, de te a későbbiekben nagyon fogod.

letöltés.jpg

gsuJ1dbu93v9OBDj9FTMH8ZH9QotliyrG84IWG5wqZo.jpg

A csirke megsütésére sok módszer létezik, de én mivel szépen fogyasztottam a söröket, így az egyik alján hagytam úgy másfél decit és arra ültettem rá. Szegény elég bután nézett ki, de asszem már mindegy volt neki. 180 fokra betoltam a sütőbe és mivel egy másfél kilós állatról beszélünk kb 65-70 percet sütöttem. NEM, a csirke nem akkor készül el amikor csontszárazra sül, ropog mindene és kifordul belőle a csont. Lédúsnak kell maradnia vagy bármivel fűszerezheted, nem segít rajta. Rózsaszín a csont mellett? Na és?!  Ahogy elérted a megfelelő hőmérsékletet amin elpusztulnak azok a dolgok amiket azért annyira nem lenne jó megenni, nagyjából kész is. Forgatni nem árt sütés közben, mert az otthoni sütők nem egyenletesen melegítenek. Azért vigyázz, mert könnyen felborul és jól megégeted magad. Hólyagos kézzel meg bukó a csajozás. Nagyon fontos még, hogy a csirkét, mint a legtöbb húst pihentesd miután kivetted a sütőből, mert így a benne maradt húslé egyenletesen eloszlik majd.

A tökéletes krumplipürét elkészíteni meglepően egyszerű elkészíteni. Fontos, hogy héjjal együtt főzd. Ezt teheted úgy is hogy főzés után pucolod meg vagy a jól megmosott és lepucolt héját a sőó főzővízhez adod. Ebben olyan dolgok vannak amik jótékony hatással vannak a végeredményre. Ha megfőtt összetöröd és minél több vajat adsz hozzá. Én most 60 dekát tettem a másfél kiló megpucolt krumplihoz, de egy elvetemült francia majdnem egy-egy arányban csinálja ugyanezt. Némi tejre is szükséged lesz, itt fontos, hogy a tej forró legyen. Ha kemény vagy akkor habosra keverheted fakanállal, habverővel, akármivel, de a leggyorsabb ha robotgépet használsz. A tálalást rádbízom, mi még fotózni is elfelejtettünk, annyira éhesek lettünk az illatoktól. Bár a maradékról sikerült készíteni egy képet..

iAV9ON3IgtAaYPCXCNLikrnnb_tB4Bc9P6vWpegNFuI.jpg

Címkék: burgonya csirke sör london krumpli fűszer vaj borough market

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr295133083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása