Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) Jamie Oliver (1) jamie oliver (3) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

10 érv az otthon készített pizza lelki üdvéért

2013.03.27 19:16, miseenplacehungary
  1. Otthon úgyis jobbat csinálsz, és a pizzasütés amúgy is jó szórakozás.
  2. Te választhatod ki, hogy milyen alapanyagokkal dolgozol, így elkerülheted azt a szerencsétlen trappistát, az agyonfűszerezett szószokat és a felismerhetetlen feltéteket.
  3. A tésztagyúrás simán felér egy kisebb edzéssel. Valld be legalább magadnak, hogy rád is fér..
  4. Olcsóbb és a borravalót megspórolva vehetsz hozzá egy sört.
  5. Nem kell az unalmas bolonyais, hawaii, húsimádó és a többi remek fantázianévtől agyfaszt kapnod miközben rendelsz.
  6. Ha igazán jót csinálsz, a barátaid le lesznek nyűgözve, és sorban állnak majd a receptedért. Persze nem fogják elkészíteni, de majd nagyot lök az egódon, ha az esti buliban felemlegetik, hogy mennyire jót ettek. Elégjó skill, simán becsajozol vele.
  7. Csak friss alapanyagokkal és fűszerekkel dolgozol. ez nem igazán jellemző azokra a pizzériákra amikből rendelni lehet. Ugye mondanom sem kell, hogy mekkora a különbség a friss és a szárított fűszerek között
  8. A tésztát negyed óra alatt összedobod, és az elkövetkező 24 órában bármikor felhasználhatod. Ha pedig a sütődet rendesen felfűtötted, akkor kevesebb mint 10 perc alatt kész a vacsorád.
  9. Tudod milyen jó illata van a sülő pizzának? Persze, hogy tudod, te is biztosan megéhezel, ha elmész egy olasz étterem mellett. Na pont olyan illatok lesznek a lakásodban.
  10. Komolyan egy kihűlt ipari vacakra vágysz, amit egy óra amíg kivisznek, bele van ragadva a dobozba, a futár csúnyán néz rád, ha nem adsz elég jattot, és amikor kinyitod a dobozt meglepődve nézed, hogy a szórólapon nem úgy nézett ki a remekjó tengerikütyüs pizzád, sőt a kagylónak olyan színe van ami nincs is..

73374_543838302300464_1966431191_n.jpg

Ebből talán kitalálod, hogy holnap egy pizzás poszt következik, amiben majd jól megmutatom, hogy otthon is tudsz jó pizzát készíteni. És ne nyávogj, hogy nincs elég időd, meg hogy nem tudod a sütődet eléggé felmelegíteni. Amíg a kifogásaiddal foglalkozol, simán meggyúrod a tésztát. Most viszont jönnek a vendégek..

Update: ha mindezt kivitelezni szeretnéd, akkor a receptet itt találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr875176430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aleb19 2013.03.28. 21:35:39

ja meg ahogy moricka azt elkepzelei
a normal pizza alapja a min 350 fokos suto
enelkul ugyanazt kapod mint ha mirelit fost vennel

miseenplacehungary 2013.03.28. 22:02:42

@aleb19: Ha jól csinálod majdnem 300 fokra felhevítheted a sütőt. De ha továbbra is úgy gondolod, hogy inkább maradsz házhoz szállítottnál, mert nekik ipari sütőjük van, akkor lelked rajta.

aleb19 2013.03.28. 23:26:02

@miseenplacehungary: tudom mi a kulonbseg szakacs vagyok es 2 evig csinaltam pizzat, rendes kemence nelkul gyenge azaz szar pizzat tudsz csak csinalni a csucs a fatuzelesu kemence

aleb19 2013.03.28. 23:29:07

@miseenplacehungary: egy kicsit tudsz csalni, ha granit v. marvanylapot teszel a sutobe es arra teszed a pizzat de az sem az igazi

miseenplacehungary 2013.03.28. 23:57:00

@aleb19: igen, meg nápolyi víz sem lenne rossz...

miseenplacehungary 2013.03.28. 23:58:50

@aleb19: az alábbi posztban ezt én is említettem. olvasd el, biztosan találsz benne érdekeset. miseenplace.blog.hu/2013/03/28/pizza_te_csodas

Piréz Robert · http://www.tutiblog.com/ 2013.03.29. 07:04:52

A 400 fokra kizárólag csak azért van szükség, hogy sütés közben a megplottyadó feltét leve ne áztassa el a tésztát. Háztájiban meg beteszed a még üres tésztát két percre, hogy megkeményedjen a teteje és ugyanott vagy.
Le a pizzériamaffiával! :D

ideasz 2013.03.29. 11:06:16

ekkora badarságot...

Sword 2013.03.29. 14:46:58

Jó alapanyagok és legyen minél egyszerűbb.
Persze a sütő fullon. Ettem már sokféle házhoz szállított pizzát, ezekhez viszonyítva egy jó erős közepes minőséget el lehet érni. Pláne, hogy a legtöbb helyen a legolcsóbb alapanyagokból dolgoznak.
süti beállítások módosítása