Te is unod már a mindenféle boltban kapható rosszabbnál rosszabb kenyereket? Eleged van abból, hogy első nap még ropog a héja, de másnapra olyan, mintha gumit rágnál? És hiába ropog, az íze leginkább egy marék élesztős forgácshoz hasonlít? Mert nekem ebből elegem van. Régebben sokat sütöttem házilag a kenyeret és egyéb péksüteményeket, de szégyen-gyalázat leszoktam róla, mert lusta vagyok, meg hasonlók. Persze a boltban is kapsz rendes kenyeret (pl, Jókenyér), de ez nem mindenhol kapható. Úgyhogy arra gondoltam, süthetnénk együtt. Holnap megvesszük a rettentő sok(!) hozzávalót és pénteken elkezdjük. Elsőként kovászt készítünk, de 8-10 nap gondos munkája (napi fél perc) után nekiállunk a saját házi kenyerünknek. Benne vagytok? Mondom mit vegyél!
Kovász:
- Magas sikértartalmú kenyérliszt (Ha nem találsz, kérdezz kommentben)
- Natúr joghurt (Lehetőség szerint a piacról szerezz be valami termelői vagy háztáji cuccot. A boltiak már "halottak".)
- Víz (Tökéletes lesz a csapvíz is)
Asszem ez nem túl sok. Ha van kedved egy "közös sütéshez", amivel tényleg bárkit lenyűgözhetsz, akkor szerezd be ezeket és holnap mondom a részleteket.