Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) Jamie Oliver (1) jamie oliver (3) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Süssünk együtt kenyeret!

2013.04.04 21:59, miseenplacehungary

Te is unod már a mindenféle boltban kapható rosszabbnál rosszabb kenyereket? Eleged van abból, hogy első nap még ropog a héja, de másnapra olyan, mintha gumit rágnál? És hiába ropog, az íze leginkább egy marék élesztős forgácshoz hasonlít? Mert nekem ebből elegem van. Régebben sokat sütöttem házilag a kenyeret és egyéb péksüteményeket, de szégyen-gyalázat leszoktam róla, mert lusta vagyok, meg hasonlók. Persze a boltban is kapsz rendes kenyeret (pl, Jókenyér), de ez nem mindenhol kapható. Úgyhogy arra gondoltam, süthetnénk együtt. Holnap megvesszük a rettentő sok(!) hozzávalót és pénteken elkezdjük. Elsőként kovászt készítünk, de 8-10 nap gondos munkája (napi fél perc) után nekiállunk a saját házi kenyerünknek. Benne vagytok? Mondom mit vegyél!

kenyer.jpg

Kovász:

  • Magas sikértartalmú kenyérliszt (Ha nem találsz, kérdezz kommentben)
  • Natúr joghurt (Lehetőség szerint a piacról szerezz be valami termelői vagy háztáji cuccot. A boltiak már "halottak".)
  • Víz (Tökéletes lesz a csapvíz is)

Asszem ez nem túl sok. Ha van kedved egy "közös sütéshez", amivel tényleg bárkit lenyűgözhetsz, akkor szerezd be ezeket és holnap mondom a részleteket.

Címkék: kenyér kovász sütés liszt

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr65196072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jorgos010 2013.04.05. 16:33:19

A sima (BL-80) kenyérliszt mennyire gazdag sikérben?

miseenplacehungary 2013.04.05. 17:17:48

@Jorgos010: Mindenképpen magasabb a sikértartalma mint a sima búzalisztnek (BL55), úgyhogy a célnak tökéletesen megfelel. Én is egy egyszerű bolti kenyérlisztet fogok használni.
süti beállítások módosítása