Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) Jamie Oliver (1) jamie oliver (3) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Kovászos kenyér - alaprecept

2013.04.16 22:22, miseenplacehungary

Ez a legegyszerűbb kovászos kenyér recept. Az alap, amelyet később saját ízlésed szerint alakíthatsz.

kv.jpg(thekitchn.com)

  • 120 gramm kovász
  • 300 gramm liszt (ugyanaz amiből a kovászt készítetted)
  • 200 gramm víz
  • 7 gramm só
  • 1 evőkanál olívaolaj

A kovászt keverd össze a vízzel, és szórd bele a sót. Utána szitáld bele a lisztet és újból keverd át. Hagyd állni fél órát, és kezd el dagasztani. Ez kb.15 percet vesz majd el az életedből, de ennyi kell ahhoz, hogy a tésztád megfelelő állagú legyen. Ha ez megvan helyezd a tepsire (sütőpapírra) vagy a tálba (ezt lisztezd ki) amiben sütni szeretnéd, fedd le és hagy kelni a tésztát legalább 3-4 órát. Minél tovább kel, annál jobb lesz, úgyhogy nyugodtan megcsinálhatod reggel, és csak este sütöd meg.
A sütés már gyorsabb. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig süsd, utána pedig mérsékeld a hőfokot 190 fokra és újabb 15-20 percig hagyd bent. Nézz rá néha, a lényeg, hogy szép barna színe legyen és amikor megemeled a kenyér könnyűnek tűnjön. Ha ez megvan, vedd ki és valamilyen rácsra tedd rá. Fontos, hogy ne közvetlenül érintkezzen az alja az asztallal, vagy azzal amire tetted.
Saját képem nincs, én is veled együtt csinálom majd holnap. Na de ha kész, akkor beszámolok mindenről.

Mi ez a gusztustalan izé?
0. nap
1. nap
2. nap
3. nap
4. nap
5. nap
6. nap - pihi
7. nap

8. nap - pihi
9. nap - pihi
10. nap

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr975230432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Méz és Olíva 2013.04.29. 17:30:13

Igen, tudom, nagyon csajos. De ha elfogadod, akkor egy meglepetés vár Rád nálam. Azért gondoltam Rád, mert mindig olvasom a blogod, és azért olvasom, mert hiánypótlónak tartom. És persze tetszik :)

miseenplacehungary 2013.05.15. 20:13:13

@Méz és Olíva: Köszönöm, nagyon kedves vagy! :)
süti beállítások módosítása