Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) Jamie Oliver (1) jamie oliver (3) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

A kovász 0. nap

2013.04.05 18:58, miseenplacehungary

Na, ha beszerezted a lisztet, a joghurtot és a vized sem zárták el, akkor vegyél elő egy zárható edény. A célnak bármi megfelel, egy nagyobb befőttesüveg vagy egy tál, amit majd gondosan lezársz frissen tartó fóliával.
A következő feladatok pontos betartásával el is indulsz a csodás házi kenyeredhez vezető úton.

  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál joghurt
  • fél evőkanál langyos víz

Ezeket keverd jól össze, zárd le az edényt, és szobahőmérsékleten hagyd állni.

nothingbutonionscom.jpg(nothingbutonions.com)

Mindezt holnap csináld, és akkor együtt kezdjük az egészet. Mindennap friss fotókkal, és újabb komoly műveletekkel jelentkezem. Ha van kedved, te is készíts fényképet, és küldd el nekem mailben, vagy töltsd fel a Facebook-ra. A végén csinálok egy albumot, hogy kinek hogy sikerült. Ezzel remélhetőleg együtt megmutatjuk másoknak, hogy mennyire egyszerű egy, a boltinál sokkal finomabb kenyeret készíteni. Persze az egyéb posztok sem maradnak el a közös kenyérkészítés közben. Hajrá!

Ha nem tudod miről is van szó, itt elolvashatod és bármikor csatlakozhatsz.

Címkék: kenyér kovász sütés liszt

A bejegyzés trackback címe:

https://miseenplace.blog.hu/api/trackback/id/tr15202965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piréz Robert · http://www.tutiblog.com/ 2013.04.05. 19:40:28

Én tolom veled, bro! De ha szar lesz letépem a füledet! :)

miseenplacehungary 2013.04.05. 19:45:10

@Piréz Robert: Jó lesz az! Ha valami balul sül el, meghívlak egy vacsorára. :)

Piréz Robert · http://www.tutiblog.com/ 2013.04.06. 08:18:40

A házikefír jó-é hozzá, illetve a bödönt légmentesen zárjam le?

miseenplacehungary 2013.04.06. 11:28:56

@Piréz Robert: A kefír nem jó, ehhez joghurt kell, és igen légmentesen zárd le.

somogyi83 2013.04.06. 19:36:50

későn láttam a posztot, úgyhogy utánatok megyek, vasárnap kezdem :)
süti beállítások módosítása