Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) jamie oliver (3) Jamie Oliver (1) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Kovász 7.nap

2013.04.13 18:22, miseenplacehungary

Most, hogy egy kicsit pihent a kovászod, ma újból egy kis frissítésre van szüksége. 100 gramm víz 100 gramm liszt Keverd hozzá gyors mozdulatokkal és zárd vissza. Holnapra gyönyörű, sűrű tésztaszerű anyag lesz, te pedig lassan készülhetsz a nagy napra, amikoris a saját…

Kovász 5. nap

2013.04.11 13:35, miseenplacehungary

A mai nap ismét kicsit unalmas, mert újból meg kell ismételned az alábbiakat, de lassan itt a célegyenes: keverd össze jól a kovász 3/4 részét vedd  ki az edényből és öntsd ki  adj hozzá 100 gr vizet és keverd össze utána pedig adj hozzá 100 gr lisztet és ismét…

Kovász 4. nap

2013.04.09 21:58, miseenplacehungary

Ma már folyékonyabb állagot vett fel a kovászod, mert igazán élni kezdett. Ha megfigyeled egyre több buborék keletkezik benne. Megváltál a 3/4-től és hozzáadtad a 100-100 gramm vizet és lisztet? Holnap ugyanez a feladatod, tehát: keverd össze jól a kovász 3/4 részét vedd…

Kovász 3. nap

2013.04.08 21:17, miseenplacehungary

Kinézetre ugyan alig változott a kovászod, de belül annál inkább. Napról napra aktívabbak az élesztőgombák és a baktériumok. Holnap viszont könnyes búcsút kell vennünk az eddig elkészített kovász 3/4-től, tehát: keverd össze jól a kovász 3/4 részét vedd  ki az…

Sötét alaplevek

2013.04.08 15:30, miseenplacehungary

Vannak ételek, amelyek sötét alaplevet kívánnak meg, nem pedig az előzőekben leírt világosat. Ezt a legegyszerűbben úgy érheted el, hogy a csontokat, esetleg a zöldségeket is, a főzés előtt a sütőben megpirítod. Attól függően, hogy mennyire szeretnél sötét színt és…

Címkék: főzés alapfogalmak alaplé előkészítés mise en place

süti beállítások módosítása