Lájkold a blogot a Facebookon is!

Kövess a közösségi oldalakon!

facebook.jpg twitter.jpg instagram.jpg pinterest.jpg

Friss hozzászólások

Címkék

ádám csaba (1) alapfogalmak (6) alaplé (2) alapok (1) angol konyha (1) avokádó (1) a pucér szakács (1) Balaton (1) bárány (2) báránycsülök (1) bazsalikom (1) BBM (2) bevezető (3) blackberry (1) bor (2) borjú (1) borjúcsülök (1) borough market (5) Budapest Bike Maffia (1) burgonya (2) burgonyapüré (1) carbonara (1) chorizo (1) csirke (1) cukkini (1) darálthús (2) DiVino (1) előkészítés (4) emilia romagna (1) facebook (1) falat (2) fish! (1) főzés (6) francia (3) füstölt pisztráng (1) fűszer (2) fűszervaj (1) gál józsi (1) gasztroblog (1) goldenblog 2013 (1) gomba (2) gordon ramsay (1) Gozsdu (1) grill (1) hal (2) halas (2) hentes (3) homola (1) hús (1) húsvét (1) instagram (1) istagram (1) jamie oliver (3) Jamie Oliver (1) játék (1) jazzpiknik (1) juhsajt (1) kenyér (4) kés (1) kovász (3) krumpli (3) krumplipüré (1) kurunczi józsef (1) lazactatár (1) liszt (3) london (6) mártás (1) mészársteak (1) Miklós Csabi (1) miseenplace blog (1) mise en place (4) mozarella (2) Nyári Ödön (1) Nyári pince (1) nyereményjáték (1) nyers hús (1) oldalas (1) palacsinta (1) paloznak (1) pármai sonka (1) partyfalat (1) penne (1) piac (3) piadina (1) pierre hermé (1) pisztráng (2) pizza (1) pörkölt (1) recept (3) rokola (1) róma (2) rozmaring (3) rukkola (1) sajt (3) senior hal (1) serpenyő (1) sertés (1) social media (1) sör (2) spárga (1) sütés (7) Szalajka-völgy (1) Szent György-hegy (1) Szilvásvárad (1) szimpla (1) szték (1) takács lajos (1) tapas (1) tatár (1) tatér bifsztek (1) tej (1) tészta (3) the naked chef (1) trastavere (1) vacsora (1) vad (1) vaj (3) vanília (1) vélemény (1) zöldséges (3) zúza (1) Címkefelhő

mise en place

Menü

Kovász 2. nap

2013.04.07 19:18, miseenplacehungary

Kicsit büdös, kicsit randa, de a tiéd. Túl van az első napján és az első vacsoráján. Holnap ugyanaz a dolgod, mint a mai napon, tehát: 4 evőkanál liszt 3 és fél evőkanál víz Készíts képet, küldd el vagy töltsd fel a Facebookra. Kíváncsi vagyok a tiéd hogyan néz ki,…

Kovász 1. nap

2013.04.06 19:40, miseenplacehungary

Ha követted a leírtakat, akkor egy kis gusztustalan valami figyel a tálad alján. Igen, ebből lesz majd neked frankó kenyered, bár most még elég bénán néz ki szegény. Pedig nagyon is él, és holnapra beindulnak a kis élesztőgombák és baktérium haverjaik. Nyugi, ez az állapot nem…

Címkék: kenyér kovász sütés liszt

A kovász 0. nap

2013.04.05 18:58, miseenplacehungary

Na, ha beszerezted a lisztet, a joghurtot és a vized sem zárták el, akkor vegyél elő egy zárható edény. A célnak bármi megfelel, egy nagyobb befőttesüveg vagy egy tál, amit majd gondosan lezársz frissen tartó fóliával.A következő feladatok pontos betartásával el is indulsz a…

Címkék: kenyér kovász sütés liszt

Süssünk együtt kenyeret!

2013.04.04 21:59, miseenplacehungary

Te is unod már a mindenféle boltban kapható rosszabbnál rosszabb kenyereket? Eleged van abból, hogy első nap még ropog a héja, de másnapra olyan, mintha gumit rágnál? És hiába ropog, az íze leginkább egy marék élesztős forgácshoz hasonlít? Mert nekem ebből elegem van. Régebben…

Címkék: kenyér kovász sütés liszt

Az acél a barátod

2013.04.04 15:36, miseenplacehungary

Szükséged lesz pár rendes késre a főzéshez, ha profi akarsz lenni. Az alap dolgokat már leírtam egy előző posztban, most viszont kicsit részletezném miből választhatsz. Ha nem vagy milliomos, akkor szépen apránként szerezd be késeidet, de a legfontosabbat vedd meg elsőként,…

Címkék: bevezető alapfogalmak kés előkészítés

Tojás 1x1

2013.04.02 13:51, miseenplacehungary

Húsvét volt, megint minden a tojásokról és a nyulakról szólt. A nyúl egy kicsit bonyolultabb sztori, de a tojás amennyire egyszerű alapanyag, annyira kevesen tudnak vele megfelelően bánni. Beszerzés Persze először be kell szerezni, és nagyon nem mindegy, hogy milyen tojást…

süti beállítások módosítása